[NHL playoffs] Sharks op herhaling

De San Jose Sharks zijn de play-offs wederom matig begonnen. Thuis werd met 2-1 van de Colorado Avalanche verloren. De 2-1 viel pas vijftig seconden voor tijd, waardoor de Sharks niet meer de kans kregen om nog gelijk te maken. Man van de wedstrijd werd Colorado-goalie Craig Anderson met 29 reddingen.

De winnende treffer kwam van de hand van Chris Stewart. De jongeling schoot via de schaats van verdediger Rob Blake binnen om het publiek, dat al rekende op overtime, stil te krijgen. "Een typische play-offgoal," aldus Stewart. "Gewoon de puck richting het net rammen en hopen dat er iets leuks gebeurt. Paul Stastny passte me de puck en ik zag T.J. Galiardi voor het doel staan dus ik gokte er gewoon op."

In een gelijkopgaande eerste periode werd niet gescoord. Beide teams hadden wel goede kansen op de openingstreffer, maar op de beslissende momenten stond het vizier niet op scherp of stond de goalie in de weg. In de tweede periode waren de Avalanche duidelijk sterker. De Sharks wisten slechts drie schoten op doel te produceren in deze periode. Dit resulteerde dan ook in de voorsprong voor de Avalanche. Bij de eerste powerplay-mogelijkheid voor de Avalanche scoorde verdediger John-Michael Liles met een afstandsschot. De rest van de periode wist goalie Evgeni Nabokov de Sharks op de been te houden.

De Sharks begonnen een stuk beter aan de derde periode en hadden het betere van het spel zonder echt goede kansen te creëren. Net toen de wedstrijd leek in te kakken maakte Ryane Clowe echter de gelijkmaker. Het publiek kwam wat beter in de wedstrijd en de Sharks domineerden enkele minuten, maar goalie Anderson maakte enkele knappe reddingen om de gelijke stand op het bord te houden. Richting het einde van de periode nam de druk van de Sharks af en leek iedereen zich op de overtime periode voor te bereiden. Op dat moment viel de enigszins lucky goal van Stewart.

De Sharks hebben nog een thuiswedstrijd de kans om de stand gelijk te trekken in de best of seven-serie. Daarna worden twee wedstrijden in Colorado gespeeld.