[Fotoreportage] 3FM Awards

De jaarlijkse uitreiking van de 3FM Awards heeft donderdagavond plaatsgevonden in de Westergasfabriek in Amsterdam. De grote winnaars zijn de Haagse band Kane en zangeres Anouk. Zij hebben elk twee awards binnengesleept.

Anouk kreeg de prijs voor Beste Zangeres. Haar album For Bitter Or Worse werd gelauwerd met de prijs voor Beste Album. Kane kreeg de awards voor Beste Band en Beste Single. Deze laatste prijs kreeg de band voor het nummer No Surrender.

De overige awards werden in de wacht gesleept door Guus Meeuwis (Beste Zanger), Ilse deLange (Beste Artiest Pop), Moke (Beste Artiest Rock), The Opposites (Beste Artiest Alternative) en Kyteman's Hiphop Orkest (Beste Live Act). Zanger Waylon kreeg de award voor Beste Nieuwkomer, maar kon deze niet in ontvangst nemen vanwege de problemen met het vliegverkeer ten gevolge van de aswolk.

Schaal van Rigter
Een bijzondere verrassing was er voor Caro Emerald. De zangeres werd met een smoesje naar de studio van 3FM gelokt. De zangeres zou de eer krijgen om Ilse DeLange de Schaal van Rigter, de prijs voor de meest gedraaide single van eigen bodem, te overhandigen. Groot was dan ook de verrassing toen bleek dat Caro Emerald deze prijs zelf kreeg voor het nummer Back It Up. Naast de Schaal van Rigter ontving Caro Emerald ook de Serious Talent Award.

Onze FOK!fotograaf Bart Heemskerk was erbij, en maakte deze reportage.

Kane
Kane (Foto: Bart Heemskerk)