Boullier: "Renault koestert Kubica"

Teambaas van Renault F1 Eric Boullier is zeer tevreden over zijn coureur Robert Kubica. De Pool werd afgelopen weekend vierde in de Grand Prix van Maleisië en staat nu zevende in het kampioenschap op slechts negen punten van leider Felipe Massa. Hierdoor stuwt Kubica omhoog naar meer goede resultaten.

"Robert Kubica is erg gretig en wil het goed doen. Hij is zeer gecommitteerd aan het team en dat is een belangrijk aspect dat lastig te evalueren is," zei Boullier tegen Autosport. "Wat ik gezien heb van iedere dag sinds het begin van de testsessies en daarvoor is dat Robert veel tijd doorbrengt met zijn engineers. Hij is erg veeleisend en dat is goed als hij veeleisend is en goede races rijdt, zoals hij in de eerste drie races gedaan heeft. Hij heeft een goed tempo laten zien en geen fouten gemaakt, waardoor hij veel respect bij het team afdwingt en het team een stap extra wil zetten."

Renault begon het nieuwe Formule 1-seizoen met een achterstand, maar dankzij het werd van met name Kubica gelooft Boullier er in dat het Franse team Mercedes Grand Prix bijna ingehaald heeft. Het gaat volgens hem sneller dan verwacht. "Het team past bij Robert en Robert past bij het team, dus we bouwen aan iets succesvols. Het team werkt er hard aan, de coureur is veeleisend en zet goede resultaten neer, het ene voedt het andere. Ik verwacht dat het team nog sterker zal worden."