Erykah Badu aangeklaagd wegens naaktlopen

Erykah Badu is aangeklaagd vanwege de videoclip van het nummer 'Window Seat'. In de nieuwe clip loopt de zangeres al strippend tussen de mensen door haar woonplaats Dallas. Nadat ze het laatste kledingstuk heeft uitgetrokken wordt ze, op de plek waar John F. Kennedy werd vermoord, door haar hoofd geschoten. Het Openbaar Ministerie van Dallas zegt verontruste telefoontjes uit het hele land te hebben gehad.

Een getuige van de opnames van de clip deed een verklaring bij de politie. De openbare aanklager zegt dat die getuigenis nodig was om een aanklacht in te kunnen dienen. "Badu heeft zich op een publieke plek ontkleed, zonder rekening te houden met mensen en kleine kinderen die in de buurt waren." De 39-jarige zangeres wordt aangeklaagd wegens verstoring van de openbare orde. Ze kan een boete tot vijfhonderd dollar krijgen.

Badu zegt met de clip een performance neergezet te willen hebben, en voelt zich verkeerd geïnterpreteerd. Maar de zangeres schrijft op haar Twitter zich niets van de klachten aan te trekken. "Ik voel alleen de liefde en de steun." Ook grapt ze over de aanklacht. "Een dollar van elk verkocht album gaat naar mijn borgsom, dank je."

Erykah Badu aangeklaagd wegens naaktlopen
Erykah Badu aangeklaagd wegens naaktlopen (Foto: Novum)