Geen 'hostess clubs' in Europese 'Yakuza 3'

In de Europese en Amerikaanse versies van 'Yakuza 3' is een aantal typisch Japanse elementen geschrapt. Zo zul je straks geen vragen over de Japanse geschiedenis hoeven te beantwoorden en belangrijker nog geen 'hostess clubs' in de game aantreffen.

Hostess clubs zijn een veel voorkomend verschijnsel in het Aziatische nachtleven. In deze gelegenheden werken vrouwen die de voornamelijk mannelijke bezoekers onder het genot van een drankje met hun gezelschap proberen te bekoren. Het wordt gezien als 'psychologische prostitutie' en er vinden geen seksuele handelingen plaats.

Amerikaanse en Europese gamers zullen het zonder dit vrouwelijke gezelschap moeten doen. "We hebben een aantal elementen verwijderd die voor Westerlingen moeilijk te begrijpen zijn," aldus een woordvoerder van Sega in gesprek met website IGN. "Een mini-game over de Japanse geschiedenis of het concept van hostess club zouden de meeste Westerse gamers nergens op vinden slaan."

Ondanks het schrappen van de mini-game en hostess clubs zal het verhaal geheel in tact blijven. Bovendien blijven stripclubs en de mogelijkheid om met meisjes te daten wel gewoon aanwezig.

'Yakuza 3' ligt vanaf 30 maart exclusief voor de PlayStation 3 in de winkel.

Geen 'hostess clubs' in Europese 'Yakuza 3'
Geen 'hostess clubs' in Europese 'Yakuza 3' (Foto: Novum)

Submitter:  Bron: Novum