Pantelic eist meerjarig contract bij Ajax

Het is allerminst zeker dat Marko Pantelic bij Ajax een nieuw contract gaat ondertekenen. De Amsterdammers en Pantelic willen graag met elkaar door, maar de 31-jarige spits eist betere voorwaarden.

Ajax wil met Pantelic voor een extra jaar verlengen. In die verbintenis staat dan een optie die wordt gelicht als Pantelic een bepaald aantal wedstrijden speelt. Het huidige contract van de aanvaller loopt aankomende zomer af. De spits wil echter een meerjarig contract. "Ik heb mijn eenjarige contract bij Ajax niet vanwege het geld getekend: in Engeland had ik drie keer zo veel kunnen verdienen. Dit seizoen ben ik akkoord gegaan met de huidige voorwaarden. Voor een langer verblijf bij Ajax zijn andere voorwaarden nodig", zegt Pantelic in Voetbal International.

"De financiën zullen een rol spelen en in deze fase van mijn carrière wil ik geen kortlopende contracten meer"
, vervolgt de Serviër. "De vraag is of Ajax de middelen heeft om aan mijn wensen te voldoen. Het zou me niet verbazen als onze samenwerking na dit seizoen eindigt."

Ajax wil Pantelic graag behouden. "Maar zoals bekend zijn we bij Ajax in onderhandelingen beperkt in onze mogelijkheden. Bovendien is het ons beleid dat we meerjarige contracten aan jonge jongens aanbieden, niet aan spelers die de dertig zijn gepasseerd en waarschijnlijk geen transfergeld meer opleveren. Laten we nog niet op de feiten vooruit lopen. Het mooiste zou zijn als we er toch met Pantelic kunnen uitkomen", aldus trainer Martin Jol.