[Six Nations] "Engelse overwinning is bewijs van vooruitgang"

Engelse fly-half Jonny Wilkinson gelooft dat de 30-17 overwinning tegen Wales een mooie springplank is voor een succesvolle Six Nations-campagne.

Twee tries van flankspeler James Haskell hielpen Engeland naar een overwinning tegen Wales, de eerste keer sinds 2006 dat Engeland van Wales wist te winnen tijdens de Six Nations. "Misschien klinkt het wat raar, maar de progressie is vooral terug te zien in de uitslag," aldus Wilkinson. "Het is een hele grote stap in de goede richting voor ons en dat is iets dat we vast moeten weten te houden."

Twee jaar geleden kwam Engeland ook voor in de thuiswedstrijd tegen Wales, maar toen kwamen de tegenstanders sterk terug en wonnen ze de wedstrijd zelfs nog. Ook nu kwam Wales sterk terug, maar deze keer trok Engeland aan het langste eind. "Door aan de goede kant van de score te komen, niet toe te geven aan het gevoel dat we er al waren na die voorsprong en zelf nog meer te scoren is een enorme stap voorwaarts. Dat moeten we vast zien te houden. We moeten hard blijven werken en blijven bouwen aan onze kwaliteiten."

Danny Care, één van de tryscoorders, merkte tijdens de wedstrijd dat de aandacht even verslapte. "Toen we zo ver voorstonden begonnen we een beetje chauvinistisch te worden, maar Wales strafte dat direct af. Daar kunnen we nog van leren." Care is er niet bang voor dat de Engelse selectie naast hun schoenen gaat lopen. "Het is fantastisch om met deze overwinning te beginnen, maar bondscoach Martin Johnson herinnerde er ons aan dat er nog vier hele zware wedstrijden op het programma staan."

Aankomende zondag heeft Engeland de uitwedstrijd tegen Italië voor de boeg. Italië won al twee jaar achtereen de houten lepel (de prijs voor de nummer laatst in de Six Nations red.), dus zou een goed resultaat in Rome een goede generale repetitie kunnen zijn voor de wedstrijd op 27 februari tegen regerend kampioen Ierland.