Ratelband: Yolanthe is golddigger pur sang

Emile Ratelband heeft het niet zo op Yolanthe Cabau van Kasbergen. Volgens de positiviteitsgoeroe is ze niets meer dan een 'golddigger pur sang'.

Emile beweert dat Yolanthe over de rug van Jan Smit bekend werd en hem daarna te dumpen om vervolgens een rijke kerel aan de haak te slaan. "Wat heeft die Yolanthe nou eigenlijk?", vraagt Emile zich af. "Ik had nog nooit van haar gehoord totdat ze met Jan Smit ging. Zij heeft Jan verleid, zodat ze een echt bekende Nederlandse zou worden. Dat is voor mij 100 procent zeker, want zelf kan ze natuurlijk niks. Daarom is Jan er ook vanaf gegaan, omdat zij hém versierd had."

"En dan laat ze zich zoenen door Wesley Sneijder in de parkeergarage. Zij is echt een golddigger pur sang. Vervolgens hangt ze de positieve meid uit en gaat het in interviews alleen nog maar over die jongen. Want Wesley is natuurlijk iemand die presteert. Ook Jan Smit doet wat, dat is een gigaster. En in de schaduw daarvan speelt Yolanthe hun steunpunt, zo moet je dat zien."

Toch scheert Ratelband niet alle voetbalvrouwen over een kam. "Bartina, de vrouw van Ronald Koeman, bijvoorbeeld. Zij steunt hem onvoorwaardelijk, dat is een heel ander soort vrouw, een moedertypetje. Ik vind haar wel aantrekkelijk. Heel veel mannen vinden dat. Bartina vind ik nou echt een lieve, mooie, rijpe en sympathieke vrouw."