Suárez is zeker: "Lodeiro wil naar Ajax"

De media in Uruguay zijn al dagenlang bezig met de eventuele transfer van Nicolás Lodeiro. De twintigjarige middenvelder van Nacional staat in de concrete belangstelling van Ajax en AZ. Beide clubs zouden inmiddels een bod hebben uitgebracht op de jongeling.

In eerste instantie was er sprake van een mogelijke overgang naar AZ, maar ondertussen lijkt Ajax de beste papieren te hebben voor de Uruguayaan. Een overgang naar de Amsterdammers is volgens de Zuid-Amerikaanse media slechts 'een kwestie van tijd'.

Vooralsnog zijn het voornamelijk de Zuid-Amerikanen die veelal spreken over de onderhandelingen. Zo noemt de technisch directeur van Nacional de onderhandelingen al 'vergevorderd'. Vanuit Ajax zelf is het Luis Suárez die bericht over de naderende transfer.

Suárez is een bekende van Lodeiro. De twee kennen elkaar niet alleen van de nationale ploeg, maar speelden ook samen in de jeugd. ''Hij is een goede speler. Ik denk dat hij ons kan helpen. Hij is een echte nummer tien en kan veel assists geven aan onze spitsen. Lodeiro wil naar mij in Amsterdam komen. Ik denk niet dat AZ een kans heeft'', aldus Suárez tegenover de Amsterdamse zender AT5.

Lodeiro wordt beschouwd als één van de grootste talenten van Uruguay. Hij maakte op achttienjarige leeftijd zijn debuut bij Nacional en speelde tot dusver 43 competitieduels.