Goossens nieuwe copiloot Jaguar in ALMS

Het JaguarRSR-raceteam heeft bevestigd dat Marc Goossens terug zal keren in de #33 JaguarRSR XKR GT cockpit en mee zal doen aan het kampioenschap in de Amerikaanse Le Mans Series (ALMS) in 2010.

"Het is een eer om uitgekozen te zijn door Jaguar Cars en RSR om in de #33 JaguarRSR XKR GT te rijden en deel uit te mogen maken van dit nieuwe raceprogramma van Jaguar." zegt Goossens. "Ik kan niet wachten tot ik klaar ben met alle testen en ontwikkelingen en weer te beginnen met racen in Sebring na de prestatie die we vorig jaar neer hebben gezet met Mazda Raceway Laguna Seca en de vooruitgang dat het team deze winter heeft geboekt."

"Ik kijk ernaar uit om te gaan rijden in de Amerikaanse Le Mans Series. Als coureur is de 24 uur van Le Mans de grootste uitdaging die er is, en de ALMS is de beste voorbereiding hierop. Ik heb de 12 uur van Sebring, De Petit Le Mans in Road Atlanta en recentelijk de Mazda Raceway Laguna Seca gereden, maar dit waren slecht eenmalige evenementen. Ik kijk er dus erg naar uit om een heel seizoen deel te nemen aan de ALMS. Het is onnodig om te zeggen dat ik er vol spanning naar uitkijk om de groene vlag te zien in maart en te gaan vechten voor het kampioenschap voor JaguarRSR."

De ervaren Goossens is afkomstig uit België, maar verhuisde recent naar North Carolina om daar zijn racecarrière in Noord Amerika voort te zetten. Sinds 1985 heeft Goossens meegedaan aan series als Formula Ford, FIA F3000, FIA GT, de Japanse Formule Nippon, het Belcar Kampioenschap, NASCAR en Grand-Am en deed hij mee aan meerdere lange races. Zo stond hij al negen keer aan de start van de 24 Uur van Le Mans. Hij heeft, samen met Vincent Dupont en Anthony Kumpen een record op zijn naam staan, zij wonnen namelijk vier maal de Zolder 24-uurs race ( in 1997, 1998, 2005 en 2007).

"Ik heb veel respect voor Marc," zegt RSR bestuurslid Paul Gentilozzi. "Hij is een erg getalenteerde coureur dat veel te bieden heeft aan dit Jaguarprogramma. Hij heeft waardevolle feedback gegeven tijdens het testen en de ontwikkelingen in 2009 en reed foutloos in de Mazda Raceway Laguna Seca. Vooruitkijkend naar 2010 gaan we vechten voor het kampioenschap en weten we dat Marc een belangrijke rol gaat vervullen, zowel op de baan als ernaast."

Goossens en Trans-Am-legende Gentilozzi zijn bevestigd als de bestuurders van de #33 JaguarRSR XKR GT in 2010. Andere rijders zullen nog aan het team toegevoegd gaan worden voor de langdurige evenementen van dit seizoen. Het Amerikaanse Le Mans Series seizoen van 2010 zal van start gaan op 20 maart met de beroemde 12 Uur van Sebring op de Sebring International Raceway in Florida.