Kluunfilm trekt miljoen bezoekers

De film 'Komt een vrouw bij de dokter' van regisseur Reinout Oerlemans heeft in een recordtijd een miljoen bioscoopbezoekers getrokken en heeft daarmee de status van de Diamanten Film behaald. Nooit eerder behaalde een Nederlandse film deze mijlpaal binnen zeven weken, maakte het Nederlands Film Festival vandaag bekend.

Regisseur Reinout Oerlemans krijgt de bijbehorende trofee vanavond uitgereikt uit handen van Albert Verlinde, tijdens de uitzending van RTL Boulevard. Hoewel de miljoenste bezoeker officieel gisteravond al werd geteld, zet hoofdrolspeler Barry Atsma tijdens de uitzending nog een bezoeker in het zonnetje in de Haarlemse bioscoop Cinema Palace.

De film met Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver in de hoofdrollen zorgt aan de lopende band voor records. De verfilming van het gelijknamige boek van Kluun haalde eind november binnen twee dagen de gouden status (100.000 bezoekers) en scoorde het beste openingsweekeinde ooit voor een Nederlandse film. Op 6 december bereikte het regiedebuut van Oerlemans al de platina status van 400.000 bezoekers, eveneens in een recordtempo van tien dagen.