Auckland klopt Al Ahli op WK clubs

Al Ahli is al in de eerste ronde van het wereldkampioenschap voetbal voor clubteams uitgeschakeld. Het gastland en kampioen van de Verenigde Arabische Emiraten verloor van Oceanisch kampioen Auckland FC.

De ploeg uit Nieuw-Zeeland scoorde vlak voor rust de 1-0 via Adam Dickinson. In de tweede helft bepaalde Chad Coombes de eindstand op 2-0. In de kwartfinale treft Auckland het Mexicaanse Atlante. Die wedstrijd wordt zaterdag gespeeld. Een dag eerder vindt de andere kwartfinale plaats. Die gaat tussen Tout Puissant Mazembe uit de Democratische Republiek Congo en het Zuid-Koreaanse Pohang Steelers.

In de halve finales stromen Champions League-winnaar Barcelona en Zuid-Amerikaans kampioen Estudiantes in.