Toro Rosso enthousiast over eigen wagen


Omdat het vanaf 2010 niet meer toegestaan is om een klantenchassis te gebruiken, heeft Scuderia Toro Rosso voor het eerst zijn eigen auto moeten ontwerpen en bouwen. Franz Tost, teambaas van Torro Rosso, is vol vertrouwen in het succes van de eigen bolide.

Sinds 2005 kreeg het team altijd dezelfde auto als Red Bull Racing via Red Bull Technologies. Niet elk team was hier even blij mee, dus vanaf 2010 moet het voormalige Minardi met een eigen ontwerp komen.

Volgens Teambaas Tost kan het team dat zelf makkelijk. In Autosport verklaarde hij: "We moeten de auto nu zelf ontwerpen en bouwen. Ook moet de infrastructuur van het team nog worden verbeterd. Zoiets kost tijd. We moeten afwachten om te kijken hoe het gaat. Het enige dat ik kan hopen is dat onze ontwerpers genoeg ervaring hebben en dat ze goed werk leveren. Topteams bouwen soms wel eens een auto die niet goed is. Ik hoop dat wij als een kleine renstal goed werk kunnen leveren en een bolide naar het circuit brengen die het gelijk goed doet."

Franz Tost beseft dat Torro Rosso een lange weg te gaan heeft, aangezien de ontwerpafdeling grotendeels opnieuw opgebouwd moest worden. "Gelukkig hebben we altijd wat ontwerpers in huis gehouden. We hoefden niet vanaf het nulpunt te starten. Het is echter niet eenvoudig om de juiste mensen met de juiste kwaliteiten bijeen te brengen en goed met elkaar samen te laten werken. We moeten nog afwachten hoe ze het in deze periode gaan doen, maar tot nu toe verloopt alles denk ik in orde."

"Dankzij de reglementen moeten we een heel nieuwe auto bouwen: er mag komend jaar immers niet meer worden bijgetankt. De benzinetank wordt daardoor stukken groter en hierdoor is de ontwikkelingsfilosofie van de auto anders. De wielbasis is anders en de gewichtsverdeling wijkt af van afgelopen jaar. Dit heeft er allemaal voor gezorgd dat we een nieuwe auto moesten bouwen."