[Dakar] Lammers in Dakar Rally

Jan Lammers zal deelnemen aan de Dakar Rally in Zuid-Amerika. De coureur schrijft op zijn website dat hij in de vrachtwagen de vervanger wordt van Frits van Eerd. Deze heeft het te druk met zijn bedrijf. Een aantal dagen geleden dook het nieuws al als gerucht op.

Van Eerd is directeur van supermarktketen Jumbo dat onlangs een grote overname deed. "Ik zal de komende periode mijn energie en aandacht volop nodig hebben voor de gigantische overnameoperatie van Super de Boer door Jumbo Supermarkten. Hoewel ik heel veel zin had in deze prachtige race in Argentinië en Chili, heb ik nu net zoveel zin om ervoor te zorgen dat de groei van ons familiebedrijf goed verloopt. En eerlijk is eerlijk: dat is net zo’n grote uitdaging als Le Dakar," zei Van Eerd.

Lammers heeft veel ervaring op vier wielen en ziet in de Dakar Rally een nieuwe uitdaging. "In de ruim 37 jaar dat ik in de racerij zit, heb ik zo’n beetje in alles mét en zonder wielen gereden, maar de Dakar Rally nog niet. Die race heeft me wel altijd geïntrigeerd, maar ik wist niet zeker of het wel wat was voor mij. Mede doordat ik vorig jaar Frits heb gevolgd, werd ik er steeds enthousiaster over. Dus toen Frits me vroeg of ik voor hem in de plaats wilde meedoen, heb ik nog geen vijf seconden hoeven na te denken voor ik 'ja' zei," meldde Lammers.

Lammers heeft nog nooit in een vrachtwagen geracet, maar voorziet geen problemen. "Het stuur en de wielen zijn rond en het principe blijft hetzelfde. Ik vind het juist erg leuk om weer eens wat anders te doen," zei de voormalig Formule 1-coureur die tijdens de rally kan rekenen op uitgebreide steun van GINAF.