Gebrek aan hoofdrolspeler nekt film

Regisseur Steven Spielberg ziet toch maar af van het filmen van een remake van de legendarische Hollywoodfilm Harvey. De regisseur zou geen geschikte hoofdrolspeler kunnen vinden, meldde filmblad Variety eergisteren.

De met prijzen overladen film uit 1950 verhaalt over de belevenissen van de door acteur James Stewart gespeelde excentriekeling Elwood Dowd. Tot wanhoop van zijn familie houdt Dowd er in de film een warme relatie op na met het onzichtbare konijn Harvey.

Spielberg had aanvankelijk Tom Hanks op het oog voor de rol van Dowd, maar die voelde er niets voor om in de voetsporen van acteergrootheid Stewart te treden. Acteur Robert Downey Jr had wel interesse, mits Spielberg bereid was het script flink aan te passen. Na maandenlange onderhandelingen kwamen de mannen tot de conclusie dat ze "creatief niet op dezelfde lijn zaten".

De 62-jarige Spielberg gaat nu aan de slag met de verfilming van Kuifje. De avonturen van de Belgische reporter moeten in 2011 op het witte doek te zien zijn.

Tom Hanks voelde er niks voor de rol van excentriekeling Elwood Dowd op zich te nemen  (foto: ANP)