Steekpartij Delft: 'in scène gezet'

De 16-jarige Delftenaar die eergisteren des avonds gewond raakte door een steekpartij aan het Oostplein in Delft, is waarschijnlijk zelf dader. In ieder geval verklaart de politie dat hij en zijn vrienden het voorval in scène hebben gezet. Onderzoek door de recherche van Bureau Delft heeft tot deze conclusie geleid.

Op de desbetreffende avond werden hulpverleners naar een parkje aan het Oostplein gestuurd. Een 16-jarige jongen werd daar aangetroffen met een mes in zijn buik. Het slachtoffer was daar, volgens eigen zeggen, met zijn vrienden ‘aan het chillen’. Op een gegeven moment moest hij plassen en zocht een geschikt bosje op. Plotseling zou een onbekende man met een bivakmuts hem terstond hebben neergestoken. De jongen werd vervolgens met spoed overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam waar hij werd opgenomen.

De recherche had al snel in de gaten dat er het een en ander niet klopte in de verklaringen van het slachtoffer. Vervolgens werden vier vrienden die bij het incident aanwezig waren, aangehouden voor verhoor. Op het bureau kwam de aap uit de mouw; de steekpartij was in scène gezet. Een gebeurtenis in de privésfeer zou de aanleiding tot deze daad zijn.

De vriendenclub van vier zit nog vast en worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. De recherche onderzoekt tevens of ‘het slachtoffer’ als verdachte kan worden aangemerkt.

Met dank aan _MrBrown_ en schoelje voor de submit!