Horrornacht Tuschinksi succesvol

Zo'n driehonderd horrorfans hebben vannacht de première van het Halloween Horror Show bezocht in de Amsterdamse bioscoop Tuschinski. Organisator Jan Doense spreekt, afgezien van wat onderlinge strubbelingen in het deels verklede publiek, van een succes.

De marathonvertoning van vier horrorfilms die nog niet eerder in Nederland te zien waren, trok zowel fanatieke en luidruchtige horrorfanaten als mensen die gezellig Halloween wilden vieren. In het begin zorgde dit volgens Doense wat scheve gezichten.

Onder het publiek waren veel bezoekers van het aloude en roemruchte horrorfilmfestijn Weekend of Terror, waar het gebruikelijk was extreem luidruchtig op de film in te gaan. De Halloweenvierders-nieuwe-stijl die voor een gezellig avondje film kwamen, werden dan ook getrakteerd op een krijsconcert dat niet bij iedereen even goed viel. Enkele bezoekers vroegen hun geld terug. Volgens organisator Doense normaliseerden de verhoudingen na de eerste film, mede dankzij een persoonlijke vermaning van de organisatie aan notoire herrieschoppers.

Een bezoekster verkleed als verpleegster uit de Amerikaanse horrorfilm Silent Hill won in de tussentijd de verkiezing voor draagster van het gruwelijkste kostuum.
Submitter:  Bron: ANP