[Vuelta] Valpartij Gesink, winst Roux

De zeventiende etappe van de Vuelta is een prooi geworden van Anthony Roux. De Fransman bleef in de straten van Talavera de la Reina het peloton net voor. Robert Gesink was betrokken bij een valpartij, maar kon zijn weg wel vervolgen en blijft tweede in de stand.

Bij de valpartij, op 60 kilometer van de streep, kwamen Gesink en Mosquera, de nummers twee en zes van het klassement ten val. Beide konden hun weg vervolgen, maar waren wel gehavend. Gesink had verwondingen aan zijn linkerelleboog en knie, terwijl Mosquera klaagde over duizelingen. Over de ernst van de verwondingen van Gesink kan niet veel worden gezegd. Volgens Rabosport.nl is de Varssenvelder momenteel in het ziekenhuis om alles te laten controleren.

In de kopgroep van de dag waren twee Nederlanders vertegenwoordig, namelijk Lieuwe Westra en Martijn Maaskant. Het peloton was net in gang geschoten om de groep te gaan bijhalen, op het moment dat Gesink en Mosquera ten val kwamen. Op vijf kilometer van het eind bleek dat het een dubbeltje op zijn kant zou worden voor het peloton om de groep bij te halen.

Op drie kilometer van de streep demarreerde Maaskant, waarbij Westra het gat liet vallen voor zijn landgenoot. Even leek het de goede aanval te zijn, maar Roux haalde Maaskant op één kilometer voor de streep bij en liet hem even later achter. De Fransman was sterk en liet het peloton een kleine tien meter achter zich. Achter hem won zijn landgenoot William Bonnet de sprint, vlak voor de winnaar van gisteren, André Greipel.

Uitslag etappe 17

#RennerPloegTijd
1Anothony RouxFrancaise de Jeux4:28:14
2William BonnetBouygues Telecomz.t.
3André GreipelTeam Colombiaz.t.
4Daniele BennatiLiquigasz.t.
5Francisco PachecoCPLz.t.
6Jürgen RoelandtsSilence Lottoz.t.
7Sébastien HilnaultAG2Rz.t.
8Javier BenitezCPLz.t.
9Enrico GasparottoLamprez.t.
10Borut BozicVacansoleilz.t.
26Johnny HoogerlandVacansoleilz.t.

Klassement na etappe 17

#NaamploegTijd
1Alejandro ValverdeCaisse d'Epargne74:27.48
2Robert GesinkRabobank+ 0.31
3Samuel SanchezEuskaltel-Euskadi+ 1.10
4Ivan BassoLiquigas+ 1.28
5Cadel EvansSilence-Lotto+ 1.51
6Ezequiel MosqueraXacobeo-Galicia + 1.54
7Joaquin RodriquezCaisse d'Epargne+ 5.53
8Paolo TiralongoLampre+ 6.34
9Tom DanielsonGarmin+ 8.28
10Juan José CoboFuji-Servetto+ 10.45