Ferrari: "Toekomst Räikkönen blijft open"

De toekomst van Kimi Räikkönen in de Formule 1 is nog steeds niet duidelijk. De Fin behaalde voor Ferrari het vierde podium op rij, maar dat garandeert hem nog niet een stoeltje voor volgend jaar. Er gaan nog steeds geruchten dat zijn contract bij Ferrari met een jaar ingekort wordt.

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali maakte zondag nog geen einde aan alle speculatie. "We willen er, zoals gezegd, nu niet over discussiëren, omdat dat niet juist is. Kimi heeft een contract bij ons voor volgend jaar en dat is wat ik er nu over kan zeggen. We zijn blij met de prestaties van Kimi omdat hij momenteel erg goed rijdt."

"Het team is erg blij met zijn prestaties. In de tweede seizoenshelft was hij in de laatste vijf races altijd op het podium en hij heeft na Barrichello, die in de titelrace is, de meeste punten gescoord. Hij is de Kimi die we kennen en de Kimi die met ons twee jaar geleden wereldkampioen werd. Ik hoop dat we ons prestaties maximaliseren en ook in de laatste vier races op het podium staan," besloot Domenicali zijn verhaal.

Toch is het nog niet zeker dat Räikkönen volgend jaar bij Ferrari zal rijden. De Fin staat in de belangstelling bij Brawn GP en McLaren. Daarnaast zou zijn contract bij Ferrari nog afgekocht kunnen worden om ruimte te maken voor Fernando Alonso die ondanks alle verhalen nog steeds aan Ferrari gelinkt wordt.