Force India zit er wederom goed bij

Force India zette vandaag op Monza meteen de stijgende lijn die ze dit seizoen ingezet hebben verder. Adrian Sutil reed in de middagsessie de snelste tijd neer, terwijl Vitantonio Liuzzi tot een twaalfde tijd kwam.

"Alles verliep vandaag prima," zei Sutil. "De auto werkte fantastisch en we kunnen zeer tevreden zijn over het resultaat. Het was een erg goede tijd die volgde op het goede werk met een goede set-up en banden die prima werken. We hebben niet geprobeerd om de snelste tijd te rijden, maar als je zeer goed presteert en de auto werkt prima, dan is er geen reden waarom je niet op P1 zou kunnen staan aan het eind van de sessie."

Zijn teamgenoot Liuzzi rijdt dit weekend voor het eerst sinds twee jaar weer een race en daarom moest de Italiaan weer in het ritme komen. "Vandaag was zoveel beter dan de rechtelijntesten. Je moet in het ritme komen en wennen aan de rempunten en daardoor is het een grote uitdaging. We hebben ons op de langere runs geconcentreerd en een raceafstand afgelegd. We hebben een competitieve auto en de balans is goed. Er zit nog minstens een halve seconde in het vat, dus ik ben positief."

Submitter:  Bron: FOK!sport