Effenberg haalt uit naar Bayern München

In een gesprek met het Duitse Sport 1 heeft Stefan Effenberg de vloer aangeveegd met het huidige team van Bayern München. Der Rekordmeister stelde in de eerste drie Bundesliga-wedstrijden teleur en pakte pas twee punten.

"De haren rijzen mij te berge bij het zien van de defensieve blunders," spaart Effenberg, in 2001 nog Champions League-winnaar met Bayern, zijn oude werkgever niet. "De verantwoordelijken hebben de laatste twee jaar zitten slapen. Bayern moet zich versterken achterin."

Ook vindt Effenberg het een slechte zet dat trainer Louis van Gaal sterspeler Franck Ribéry niet had geselecteerd voor de ontmoeting met Mainz. Door zijn blessure had Ribéry maar 25 minuten kunnen spelen. "Ploegen als Mainz verliezen vaak hun scherpte na zeventig minuten, dan heb je veel aan Ribéry. Zonder hem is Bayern een ‘doorsnee-elftal."

"En waarom speelde hij met één spits (Mario Gomez, red.)?," gaat Effe door. "Het is Mainz, geen Real Madrid of Manchester United. En Michael Rensing vind ik geen doelman voor Bayern, eerder Frankfurt of zo."