Volleybalsters winnen van Japan

De volleybaldames zijn de World Grand Prix goed begonnen. In het Poolse Kielce was het team van bondscoach Avital Selinger veel te sterk voor Japan (25-13, 25-19 en 25-20). Oranje overklaste de Aziaten met indrukwekkende aanvallen en een sterke blokkering.

In de eerste set domineerde Oranje gelijk de wedstrijd. De dames namen een 8-4 voorsprong met dank aan de krachtige aanvallen van vooral Chaïne Staelens, de sterke service en het hoge blok. De Japanse dames wisten veel aanvallen te verdedigen maar konden hun aanvallen niet afmaken tegen het uitstekende Nederlandse blok (25-13).

De tweede set ging verder waar de eerste doorgang geëindigd was. Nederland nam een 8-3 voorsprong. Dankzij een goede verdediging en efficiënte aanvallen wist Japan terug te komen tot 14-13. Hoewel Oranje wat foutjes begon te maken, groeide de voorsprong toch (22-17). Een mooi blok en een ace van aanvoerster Manon Flier beëindigden de tweede set (25-19).

De Japanse coach probeerde de wedstrijd om te draaien door de ervaren Yoshie Takeshita in te zetten als spelverdeelster in de derde set. Zijn team begon deze set zeer geconcentreerd en stond op voorsprong bij de eerste technische time-out (6-8). Nederland reageerde hier snel op en pakte een voorsprong (11-9). Deze voorsprong werd niet meer weggegeven (25-20).

Chaïne Staelens was de topscorer aan Nederlandse zijde met zeventien punten. Ook Manon Flier en Francien Huurman deden zich gelden met elk dertien gescoorde punten.

Manon Flier was zeer blij met de overwinning. "Voor de wedstrijd hadden we het erover gehad dat we constant wilden spelen. Dat is ons ook gelukt. We hebben laten zien dat we goed kunnen presteren. In de derde set hadden we wat problemen met ons spel, maar we eindigden erg goed."

Bondscoach Avital Selinger was het eens met zijn aanvoerster. "Het team speelde heel geconcentreerd vanaf de start van de wedstrijd. Ze serveerden erg goed en wisten de snelheid van de Japanse aanvallen te verminderen. Daarnaast verdedigden de dames veel ballen en maakten weinig ongedwongen fouten."

Submitter:  Bron: FOK!sport