Beppu: "Sprint ging niet vlekkeloos"

Fumiyuki Beppu eindigde gisteren in de Tour de France voor de tweede keer in de top tien. In de negentiende rit van Bourgoin-Jallieu naar Aubenas sprintte de 26-jarige Japanner achter winnaar Mark Cavendish naar de zevende plek.

"De ploegleiding had me verteld dat ik voor de beklimming van de Col de L'Escrinet voorin moest zitten en ik had eigenlijk niet eens in de gaten dat ik in de eerste groep zat," vertelde Beppu in Aubenas. "De sprint liep vervolgens niet helemaal vlekkeloos. Ik raakte ingesloten, anders had een plaats bij de top vijf er misschien wel ingezeten. Mijn landgenoot Yukiya Arashiro is dat al wel gelukt deze Tour en dat heeft me wel gemotiveerd."

Beppu en Arashiro kunnen zondag geschiedenis schrijven als ze in Parijs de finish halen. Dat is nog nooit een Japanner gelukt. "Het was mijn doelstelling om Parijs te halen en de Tour niet anoniem mee te rijden en dat laatste is in ieder geval wel gelukt," vertelde Beppu. "Tot nu toe ben ik heel tevreden over mijn debuut. De afgelopen drie weken heb ik duidelijk progressie gemaakt."

De Fransman Thierry Hupond was de eerste aanvaller van de dag. Zijn ouders wonen vijftien kilometer bij de startplaats Bourgoin-Jallieu vandaan en Hupond betrekt in deze plaats binnenkort een appartement. Hij kwam als eerste boven op de Côte de Culin, maar werd uiteindelijk na negen kilometer teruggepakt door het peloton. Kort daarna ontstond er een kopgroep met daarin ook Jonathan Hivert. Die groep viel eerst uiteen en werd uiteindelijk teruggepakt.

Submitter:  Bron: FOK!sport