Rosberg blij met onverwachte punten

Nico Rosberg heeft in de Grand Prix van Duitsland gezorgd voor punten voor Williams. De Duitser startte als vijftiende, maar klom gedurende de race op naar plaats vier. Zijn teamgenoot Kazuki Nakajima kwam niet verder dan plaats twaalf.

"Het was een fantastisch resultaat vandaag," zei Rosberg. "Ik startte als vijftiende en ik verwachtte er niet al te veel van, maar ik zag kansen in de openingsronde en lag toen negende. En ondanks dat ik veel brandstof aan boord had bleef ik pushen. Dat Heikki Kovalainen vooraan de boel ophield hielp me zeker. Ik had een probleem met het brandstofsysteem en dat maakt de uitkomst alleen maar beter. We boeken vooruitgang met onze auto en in Hongarije kan het team denk ik weer een sterk resultaat behalen."

Nakajima kende in de eerste ronde minder geluk. "Mijn race werd beslist in de eerste ronde. Ik werd geraakt door Jarno (Trulli, red.) en ik raakte bijna buiten de baan. Daarmee viel ik terug tot de achterste plaatsen; dat is jammer, want het verpestte mijn race. Ons tempo was goed vandaag en ik denk dat het ons zeker richting de punten had gebracht. Onze strategie werkte goed, maar dat is niet belangrijk meer nu."

Submitter:  Bron: FOK!sport