Vettel: "De auto is fantastisch"

Het Formule 1-team van Red Bull Racing behaalde in Groot-Brittannië voor de tweede maal dit jaar een dubbel door met Sebastian Vettel en Mark Webber de eerste twee plaatsen te bezetten. Hierdoor doet het Oostenrijkse team weer helemaal mee in de titelstrijd.

"Dit is echt een fantastisch circuit," zei Vettel. "Ik denk dat alle rijders de snelle bochten leuk vinden, het is een droom, dus gefocust blijven en je ogen open houden is niet makkelijk. De start was erg belangrijk en in de eerste stint probeerde ik zo ver mogelijk weg te rijden, omdat het cruciaal is voor de rest van de race. De auto was fantastisch en ik kon maar blijven pushen, terwijl de banden constant bleven."

"De tweede stint was niet makkelijk, te meer omdat er veel gelapte auto's aan het vechten waren. Daarom moest ik van het team uitkijken en na de laatste stop consolideerde ik gewoon," zei de Duitser die voor de tweede maal in de Formule 1 op Silverstone racete dit weekend.

"Iedereen in het team werkt hard en de auto is nu fantastisch. We hebben bewezen dat het een stap in de goede richting is, dus ik ben erg blij. Ik wil ook Silverstone bedanken, omdat ik het racen hier zo leuk vind. Iedereen op de tribune klapte voor me en de sfeer bij het vallen van de finishvlag was fantastisch. Ik droomde toen ik jong was al van het winnen van de Britse Grand Prix en nu heb ik dat gedaan," zei een blije Vettel.

Ook teambaas Christian Horner was blij na afloop van de race. "Wat een fantastisch resultaat met de eerste twee plaatsen en totale dominantie van de race. Er waren veel leden van het team vandaag en om te zien waar de auto's toe in staat zijn, is fantastisch. Het circuit ligt de auto goed en zowel Sebastian als Mark hebben goed werk verricht. Het is een fantastisch resultaat, maar we hebben nog een lange weg te gaan om Brawn GP in te halen."