Vrijdag vol problemen voor BMW

Er is opnieuw weinig hoop voor een topklassering in de race van zondag voor BMW-Sauber. Het Duits-Zwitserse team kende vandaag veel problemen en eindigden de dag op plek elf en vijftien.

Vooral de Pool Robert Kubica had vandaag veel problemen met zijn BMW-Sauber. 's Ochtends had Kubica last van elektronische problemen en 's middags waren er problemen met de BMW-krachtbron.

"Het was een moeilijke dag voor me. In de ochtend had ik elektronische problemen met de auto waardoor ik geen enkele fatsoenlijke run kon doen. Aan het begin van tweede training verloor ik ineens al het vermogen, waarna mijn motor vervangen moest worden. Gelukkig wisten de monteurs dit snel te doen, waardoor ik toch nog twee probleemloze runs kon doen en wat aan de afstelling kon werken", verklaart een teleurgestelde Kubica.

Heidfeld had vandaag vooral problemen met het afstellen van de auto. Door de stoffige baan was het voor de Duitser moeilijk om aanpassingen te doen en de nieuwe voorvleugel goed aan de tand te voelen.