Sampras: "Federer pakt golfrecord"

Afgelopen zondag won tennisser Roger Federer zijn veertiende Grandslamtoernooi. Hiermee evenaarde hij het record van Pete Sampras. De Amerikaan denkt dat de Zwitser nog wel even door kan gaan met winnen en hij ziet Federer wel het golfrecord van legende Jack Nicklaus evenaren of zelfs breken.

"Het is moeilijk te vergelijken, want golf is een andere sport. Maar ik heb zo het idee dat Roger Federer een oogje heeft op het record van Jack Nicklaus, die achttien majors wist te winnen," zei Sampras op de site van tennisorganisatie ATP. De Amerikaan had niet verwacht dat een tennisser zijn record zo snel zou evenaren. "Maar ik voel me bij Roger in goed gezelschap. Ik dacht altijd: als mijn record gebroken wordt, moet dat gebeuren door een echte grootheid. En dat is Roger."

"Roger stond in vijftien van de laatste zestien Grandslamfinales. Dat zegt alles over zijn veelzijdigheid, want dit betekent dat hij op alle baansoorten kan uitblinken," zei Sampras over de Zwitser die dit jaar op Wimbledon de titel terug probeert te veroveren op Rafael Nadal.

Ook voormalig toptennisser John McEnroe is te spreken over de prestatie van Federer. "Het mooiste is de klasse die Roger uitstraalt. Hij werkt hard en heeft alle moeilijkheden overwonnen. Maar je ziet ook vooral dat hij van het spel houdt en plezier heeft wanneer hij een mooie bal slaat. Roger tennist met gratie en met een exceptioneel balgevoel. Daar kan hij zelf van genieten en dat is een feest om naar te kijken." McEnroe denkt dat Federer zijn vijftiende titel ook wel zal pakken, maar hij weet niet wanneer dat zal gebeuren.