Domenicali: "Inschrijving geen handreiking"

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali zegt dat het besluit van de FOTA om de teams onder voorwaarden zich in te schrijven voor het Formule 1-seizoen 2010 geen handreiking naar de FIA is. De Italiaan hamert er op dat de teams nog steeds tegen de budgetlimiet zijn.

Domenicali licht zijn standpunt toe: "Het is heel simpel. De negen teams, Williams is geschorst, die de FOTA vormen hebben zich ingeschreven voor het wereldkampioenschap 2010 en deze inschrijving zal alleen geldig worden als het Concorde Agreement getekend wordt en de huidige reglementen blijven bestaan, maar wel in de aangepaste vorm, zoals de FOTA wil."

"Het verzoek is om de reglementen voor 2009 als startpunt te nemen en dat betekent dat er geen budgetlimiet zal zijn. De FIA wil significante kostenbesparingen met twee doelen: het voorkomen dat bestaande teams de sport verlaten en het mogelijk maken van nieuwe teams om de sport te betreden. De doelen kunnen beiden behaald worden: de kosten zullen behoorlijk naar beneden gaan en er zullen inspanningen worden geleverd door de huidige Formule 1-teams om in de sport te blijven."

Mocht de FIA instemmen met het laatste voorstel van de FOTA dan is volgens de Ferrari-teambaas die laatste niet de winnaar. "Als het gebeurt en ik hoop dat het zo is, dan is de Formule 1 de winnaar. De belangrijkste elementen van technologische en sportieve strijd blijven behouden, de reglementen zullen niet te veel veranderen en de teams committeren zich voor langere tijd. Dat is wat de FOTA altijd al gewild heeft: het samenwerken met de FIA en de commerciële rechtenhouder (FOM) voor een gezonde en perspectief biedende sport."