Ecclestone: "Er komt geen klassensysteem"

Ondanks dat de bijeenkomst van afgelopen vrijdag over de budgetlimiet niet goed verlopen was, zijn de internationale autosportbond FIA en de teams het wel eens dat er geen splitsing van teams in de Formule 1 zal komen. Dit zei Bernie Ecclestone in een interview tegenover de BBC.

Ook dacht Ecclestone dat de kans dat de teams hun dreigementen zullen uitvoeren erg klein was. Hij verwachtte dat alle teams wel weer aan de start zullen staan in 2010. "Ik denk dat het belangrijkste dat iedereen verontrust, is de mogelijke komst van een klassensysteem binnen de Formule 1. Ik denk dat we het daar al over eens zijn dat dat niet gaat gebeuren. We moeten maar één reglement hebben", zei hij tegen de BBC.

Hij vervolgde: "Iedereen is wel min of meer voor de budgetlimiet. Sommigen willen een hogere, anderen een lagere dan veertig miljoen. We hoeven daar alleen maar uit te komen. En iedereen zal onder hetzelfde reglement mee doen. Ik weet zeker dat iedereen volgend jaar weer gewoon aan de start zal staan."

De invoering van de budgetlimiet zorgt voor veel beroering in de sport. Momenteel zijn er minimaal acht teams die hebben aangegeven in de Formule 1 actief te worden wanneer de budgetlimiet er komt. Daarnaast zijn er een vijftal teams die dreigen de sport te verlaten wanneer de budgetlimiet ingevoerd wordt zoals deze nu in de reglementen staat.

Overzicht nieuwe en vertrekkende teams:

Nieuwe teamsVertrekkende teams
Aston MartinBMW
Andretti Green *Ferrari
Epsilon EuskadiRed Bull Racing
iSportRenault
Lightspeed GPToyota
Lola
Penske *
Racing Engineering
USGPE

* = Volgens geruchten hebben deze teams interesse