[Giro] Cavendish wint in Milaan

Mark Cavendish heeft de negende etappe in de Ronde van Italië gewonnen. De Brit was na een bizarre rit de sterkste in een massasprint.

De afgelopen jaren was het altijd de slotetappe die plaatsvond, maar die is dit jaar in Rome. Vanwege de 100-jarig bestaan van de Giro koos de organisatie voor een criterium over 100 kilometer in Milaan. De renners waren echter niet blij met het bochtige en volgens hun gevaarlijke parcours en legden de etappe aanvankelijk af in een wandeltempo.

De organisatie besloot al snel de etappe niet te laten meetellen voor het klassement, waardoor eventueel tijdverlies geen gevolgen had. De renners vonden dit echter niet genoeg en knepen halverwege zelfs even in de remmen. Roze trui drager Danilo Di Luca legde een verklaring af: "Hopelijk kunnen jullie onze actie begrijpen." Na overleg met de organisatie gingen de renners toch weer verder.

In de laatste drie rondes kwam het peloton alsnog op gang, onder aanvoering van de sprintersploegen wist niemand te ontsnappen. In de beslissende massasprint bleek Cavandish de sterkste, hij bleefAlan Davis voor.


Uitslag negende etappe:

#Naam rennerPloegTijd
1Mark Cavendish Team Columbia4.16.13
2Allan DavisQuick-Stepz.t
3Tyler FarrarGarminz.t
4Matthew GossSaxo Bankz.t
5Alessandro Petacchi Team LPRz.t

Algemeen klassement:

#Naam rennerPloegTijd
1Danilo di LucaTeam LPR37.29.48
2Thomas LövkvistTeam Columbia0.13
3Michael RogersTeam Columbia0.44
4Levi LeipheimerAstana0.51
5Denis MenchovRabobank0.58
Submitter:  Bron: FOK!sport