FIA en FOTA zijn het nog niet eens

De internationale autosportbond FIA en de FOTA, de organisatie van Formule 1-teams, zijn het vandaag niet eens geworden over de budgetlimiet voor het seizoen van 2010. Dat verklaarde Max Mosley na afloop van het crisisberaad dat vandaag plaats vond in Londen.

Daarnaast maakte Mosley ook bekend dat Ferrari, dat afwezig was bij het crisisberaad, de reglementswijzigingen gaat aanvechten bij een Franse rechtbank. Dit doet het team omdat de FIA in Parijs is gevestigd en dus onder de Franse wet valt. Op deze manier wil het team afdwingen dat de wijzigingen terug worden gedraaid.

Het conflict gaat over de omstreden budgetlimiet die de FIA in heeft gesteld. Vrijwel alle teams zien geen heil in de huidige opzet, waarbij een limiet is gesteld van 45 miljoen euro. Vooral de topteams die jaarlijks honderden miljoen euro's in de sport stoppen zijn tegen.

De FIA wil fikse bezuinigingsmaatregelen door voeren om de sport interessant te houden voor nieuwe teams en sponsoren. Dit lijkt goed te lukken, want inmiddels zijn de nieuwe teams die mee willen gaan doen niet meer op twee handen te tellen.

Vandaag kondigde Lola nog officieel aan interesse te hebben en eerder deze week toonde Lightspeed interesse. De meest serieuze kandidaat is USGPE. Dit team heeft al bekend gemaakt deze winter te zullen gaan testen.