Williams: "Frustrerende race"

De Williams-coureurs Nico Rosberg en Kazuki Nakajima hadden vandaag een zware race in Barcelona. Beide hadden problemen met hun auto’s en het team hield aan de race uiteindelijk maar één punt over dankzij de achtste plek van Rosberg.

"Ik denk zeker dat we vijfde hadden kunnen worden vandaag, maar het liep allemaal niet zoals verwacht. Mijn eerste tien rondjes waren erg goed, maar daarna kreeg ik weer problemen met de achterkant van de auto waar ik het hele weekend al last van had. Af en toe had ik ineens overstuur, waardoor weet ik niet. Dat we vertrekken uit Spanje met één punt is positief en ik denk dat we in Monaco een mooi resultaat kunnen neerzetten", aldus Rosberg.

Nakajima was betrokken bij de problemen in de tweede bocht: "Het was voor mij weer een lastige race. Ik beschadigde mijn neus in de eerste ronde. Ik kon gelukkig wel verder rijden, maar mijn race was over. De snelheid was goed en ik kon Fisichella nog inhalen, maar het is al met al een teleurstellend weekend."

Volgens Patrick Head was het een frustrerende race door de problemen die beide coureurs tegen kwamen: " Vooral de safety car-periode gooide roet in het eten en werkte niet in ons voordeel. Kazuki reed niet meer in de punten na de herstart dankzij een vroege pitstop om zijn neus te vervangen. Nico’s snelheid was in het begin goed, maar de auto had wat problemen die wij zullen gaan onderzoeken."