Zorgvuldige selectie nieuwe teams

Teams die in de toekomst toe willen treden tot de Formule 1 zullen zorgvuldig geëvalueerd voordat ze daadwerkelijk mee zullen mogen doen. Dit zegt Bernie Ecclestone.

Sinds dat het bekend is dat er een budgetlimiet ingevoerd gaat worden, staan er diverse teams te trappelen om mee te mogen doen in de Formule 1. In 2010 zullen er dertien teams op de startgrid mogen staan en er zijn dus momenteel maar drie vrije plaatsen.

Lola, USGPE en Prodrive van David Richards zijn de kandidaten die het vaakst genoemd worden in verband met een plekje op de grid in 2010. Daarnaast toonden enkele teams uit andere klassen interesse om een Formule 1-team te starten.

"Het is niet wie het eerst komt, wie het eerst maalt. We gaan niet de fouten maken die we in het verleden maakten toen we zomaar iedereen toe lieten. Teams reden toen een paar races totdat het geld op was en vertrokken weer met de noorderzon. Dat willen we niet. Volgend jaar hebben we maar drie teams nodig en ondanks de ontevredenheid van sommige bestaande teams ziet het er niet naar uit dat één van de hen zal vertrekken", vertelde Ernie Becclestone over de interesse van de nieuwe teams.

David Richards is positief over de aanvraag van zijn team: "De FIA zou oordelen over de meest geschikte kandidaten. Ik hoop dat wij ze voldoende overtuigd hebben. We hebben het al eerder gedaan in de F1 en andere motorsporten."