Massa met KERS, Räikkönen zonder

Ferrari-coureur Felipe Massa zal dit weekend in Bahrein beginnen met KERS. De Braziliaan had het team hier om verzocht na de dramatische prestaties in China waar Ferrari wederom geen punten pakte. Zijn teamgenoot Kimi Räikkönen zal vrijdag niet met het systeem gaan rijden.

Ferrari wil in Bahrein kijken wat de beste optie is voor het team, met of zonder KERS. Het Italiaanse team zit er dit seizoen niet goed bij door aerodynamische problemen en ook KERS werkt nog niet zoals het zo moeten. Daarom is er hard gewerkt aan het systeem.

Het is echter vreemd dat Massa met KERS rijdt en niet Räikkönen die de beschikking heeft over een lichtere auto, waar het inbouwen van het systeem voor minder nadeel zorgt. "Felipe heeft het wel aan boord zitten en we zullen vervolgens kijken wat de beste oplossing is. We willen de auto’s morgen met elkaar vergelijken om te zien voor wat voor verschillen KERS nu zorgt," aldus de Fin.

Räikkönen is nog niet overtuigd van het nut van KERS in de auto. "Je wagen zal er vast wel op bepaalde delen van het circuit sneller door gaan. Mijn auto was na de laatste kwalificatie echter helemaal niet slecht. Wellicht hadden we met KERS wat sneller kunnen zijn, maar er zit bij ons helemaal niet veel verschil in."