Rebellin, Vos winnen Waalse Pijl

Davide Rebellin is de winnaar geworden van de Waalse Pijl. Bij de dames ging de zege naar Marianne Vos.

Het is voor Rebellin zijn derde zege op de Muur van Hoei. Fumiyuki Beppu en Christophe Moreau reden lang vooruit maar zij haalden het niet. Een groepje met onder meer Karsten Kroon werd net voor de slotbeklimming ingehaald, waardoor een peloton van ongeveer vijftig renners aan de klim, die een stijgingspercentage van maximaal 23 procent heeft, begon.

De Fransman David Lelay sprong daar als eerste weg. Cadel Evans reed vervolgens het gat weer dicht, waarna Rebellin op zo'n 200 meter voor de streep versnelde. Niemand kon die aanval meer pareren. Andy Schleck eindigde als tweede, Damiano Cunego werd derde.

Bij de dames pakte Marianne Vos haar derde zege in de Waalse Pijl, voor de vrouwen een wereldbekerwedstrijd. De Zweedse Emma Johansson eindigde als tweede, Claudia Häusler werd op tien seconden derde. "Op de klimmetjes voor Hoei werd stevig doorgetrokken, maar er reden nog te veel favorieten bij elkaar. Doordat er vooral werd gekeken, kwamen we met zo'n veertig rensters aan de voet van de Muur", aldus Vos.

Submitter:  Bron: NOS-TT