Geen RaceSalon bij Bavaria City Racing

De Bavaria City Racing zal ook dit jaar weer in het centrum van Rotterdam worden georganiseerd. De organisatie heeft de RaceSalon echter moeten schrappen, omdat titelsponsor ING zich heeft teruggetrokken. De economische crisis is hier verantwoordelijk voor.

Men liet wel weten te proberen de RaceSalon in 2010 weer terug te laten keren. De afgelopen twee edities van de Bavaria City Racing werd dit evenement in Ahoy gehouden. "We hebben geen concessies willen doen aan het concept van het evenement en hebben zodoende besloten in 2009 geen RaceSalon te organiseren," liet Jolanda Jansen, woordvoerster van Ahoy, in een reactie weten.

Zij vervolgde met de woorden: "In december 2008 hebben we nog de Nationale ExpoJaarpijs gewonnen voor het beste evenementconcept in de categorie 'business-to-consumer'. De bekroonde formule heeft zich dus bewezen en is sterk genoeg voor een kwalitatief volwaardige derde editie in 2010."

Aanstaande woensdag maakt de organisatie bekend welke teams naar Rotterdam zullen afreizen. Vorig jaar zorgde de Bavaria City Racing voor ongeveer 500.000 belangstellenden.