Alonso blijft in Renault geloven

Fernando Alonso heeft alle vertrouwen in Renault. Het Franse Formule 1-team kende een slechte start van het nieuwe seizoen, maar de Spanjaard denkt dat men in staat moet zijn zich terug te knokken.

"Ik heb er alle vertrouwen in dat het team de wagen nog verder kan verbeteren," aldus Alonso, die het seizoen met een vijfde plaats in Melbourne opende. "Ik geloof in dit team en vorig jaar hebben we laten zien dat we ons terug kunnen vechten."

"Het team werkt keihard om de R29 competitief te maken voor de komende races," ging de Spanjaard verder. "Het is echter heel moeilijk om veel aan de auto te veranderen voordat we weer terug in Europa zijn. Toch hebben we veel geleerd in de eerste races en is er in Maleisië zeker wat progressie geboekt. In China moeten we opnieuw een stap voorwaarts zien te zetten en hopelijk scoren we daar dan wel punten."

Ook blikte Alonso nog even terug op de regenrace in Maleisië, die twee weken geleden plaats vond. "Ik had een fantastische start en lag binnen een paar bochten al op de derde plek. Ik had op dat moment duidelijk voordeel van ons KERS-systeem. Ik reed echter met heel veel brandstof aan boord, waardoor het moeilijk was om de anderen achter me te houden. Toen het begon te regenen, raakte ik van de baan nog voordat ik naar natweerbanden kon overstappen. Het was daarna een kwestie van op het juiste moment op de juiste banden rijden, maar het was erg lastig om in te schatten hoe zwaar het op een bepaald moment ging regenen."