Webber: "Stoppen race was juist"

Mark Webber is blij dat Charlie Whiting in Maleisië besloot om de race voortijdig te stoppen. De Formule 1-wedstrijd werd gekenmerkt door zware regenval en verder rijden was dan ook onmogelijk. De Australische Red Bull-coureur had echter bij verder doorrijden wel op het podium terecht kunnen komen.

"Het was juist dat ze besloten te stoppen," aldus de voorzitter van de GPDA die aan de veiligheid van de coureurs dacht. "Ik had gehoopt dat de race wat langer duurde want dan had ik voor een podiumplaats gestreden. Het ging echter zoals het ging, dus aan de race houd ik twee gevoelens over. Er kon niet meer gestart worden omdat het al donker werd."

De race werd dit jaar verreden om 17:00 lokale tijd waardoor de kans op een regenrace een stuk groter zou zijn. "Dat heeft er denk ik niets mee te maken. Om 15.00 waren de omstandigheden ook al belabberd. Dit was gewoon een van die dagen. De omstandigheden waren in Maleisië op een racedag nog nooit zo mistig en koel," aldus Webber.

Zijn teamgenoot Sebastian Vettel was er op dat moment al niet meer bij. De Duitser zag zijn race eindigen na een spin. "Ik reed op bocht 7 af en daar lag plotseling veel water. Ik deed nog voorzichtig, maar ik kon er niets tegen beginnen. De spin zelf was geen probleem, maar de anti-stall werkte niet," aldus de Duitser die in Australië ook al uitviel.