Williams-coureurs niet tevreden over startpositie

Nico Rosberg is teleurgesteld over zijn kwalificatie positie. De Williams-coureur die tijdens alle vrije trainingen het snelste was, moet nu genoegen nemen met een vijfde start positie. Ook Kazuki Nakajima kon niet op een sterke kwalificatie terug kijken. De Japanner start de race vanaf plaats elf.

"Het is eigenlijk best positief dat we lichtelijk teleurgesteld zijn met de vijfde plaats. We bevinden ons echter nog steeds in een goede uitgangspositie voor de race, misschien nog wel beter dan we van tevoren hadden gedacht. Onze wagen behoort tot de snelsten, maar het zal interessant zijn om te zien met welke brandstofhoeveelheden iedereen heeft gereden. De start zal morgen erg belangrijk worden en gelukkig staan er niet veel auto's met KERS om ons heen. En ook de banden zullen een belangrijke rol gaan spelen. Ik denk echter dat we een goede strategie en een goede betrouwbaarheid hebben, dus we zouden een goede race moeten kunnen hebben," aldus de Duitser.

Nakajima maakte tijdens de tweede kwalificatie sessie een foutje waardoor hij zich niet voor derde sessie wist te plaatsen. "De auto was goed genoeg om mee in Q3 te komen, maar ik maakte helaas een foutje, wat me een paar plekken heeft gekost. Ik denk echter dat we nog steeds een goede race kunnen hebben morgen. Er zal ongetwijfeld nog genoeg gebeuren, aangezien het de eerste race is."