Coulthard reserve in Australië en Maleisië

David Coulthard zal de eerste races de reserverijder zijn voor Red Bull Racing, het team waar hij vorig jaar nog coureur was. De Schot maakte bekend dat hij na 2008 zou stoppen met racen, maar mocht het nodig zijn, zal hij dus weer in actie komen.

"Coulthard is komend weekend in Australië en volgende week in Maleisië de derde coureur van Red Bull Racing", zo verklaarde een woordvoerster van Red Bull. DC zal zich na die twee races waarschijnlijk weer kunnen richten op het werk als commentator voor de BBC tijdens de F1-uitzendingen. Voor de derde Grand Prix van dit jaar, China, is het F1-team uit Milton Keynes nog op zoek naar een derde coureur.

Een naam die in de wandelgangen genoemd wordt, is die van de 19-jarige Brendon Hartley. De Nieuw-Zeelander komt in aanmerking voor een superlicentie van de FIA, omdat hij in de afgelopen wintertests genoeg kilometers maakte.

Als Sebastian Vettel of Mark Webber, de vaste rijders van Red Bull, iets mocht overkomen is er ervaren vervanging beschikbaar. Al is het afwachten of Coulthard goed om kan gaan met de nieuwe specificaties die de RBR5 heeft.