FIA wil motorenreglement aanpassen

De FIA wil het motorenreglement voor 2009 op een belangrijk punt aanpassen. De huidige regels zorgen er voor dat teams kunnen besluiten om op zaterdag na de derde vrije training nog een motor te verwisselen. De FIA wil hier nu van af.

Race-directeur Charlie Whiting zegt dat de teams routinematig kunnen besluiten om een motor op de zaterdag tussen de derde vrije training en de kwalificatie te wisselen en dat hierdoor er extra personeel nodig is en de lunch verstoord wordt.

Directeur Enginering van Renault Pat Symonds beaamt dat tegen autosport.com. "In het huidige reglement kun je de motor na de derde vrije training wisselen en daar wordt zeker aan gedacht vanwege het gelimiteerde aantal motoren."

"Ik heb met een aantal teams gesproken en ook zij vinden dat het tegen de weg in gaat die we willen bewandelen. Als je op zaterdagochtend een motor opblaast, dan is het wisselen geen probleem, maar we hebben niet genoeg personeel om systematisch beide motoren te wisselen, dus daar willen we vanaf."

"Ik denk dat er genoeg regels zijn om te verhinderen dat er zaterdag na de kwalificatie geen motor meer gewisseld zal worden. Mocht een team er wel toe besluiten dan staat er op dit moment geen straf op," aldus Symonds. De gridpenalty zal pas volgen als de coureur de negende motor in het seizoen gaat gebruiken.