Toivonen redelijk tevreden over debuut

Ola Toivonen, de nieuwe aankoop van PSV, kon met een goed gevoel terugkijken op zijn debuut tijdens de Brabantse derby tegen NAC Breda (2-2). De nieuweling werd door trainer Huub Stevens in de basis gezet en was te spreken over zijn vertoonde spel.

"Het was heel erg wennen, maar het ging best oké, liet Toivonen na afloop weten. De Zweed kreeg de voorkeur boven Danko Lazovic en Danny Koevermans, die beide op de bank begonnen. "Het was voor mij ook wel verrassend dat ik in de basis stond, zeker omdat ik pas twee weken bij de club ben. Toen ik na zeventig minuten gewisseld werd, was de pijp dan ook aardig leeg."

Toen de wedstrijd begon, moest Toivonen even wennen aan het spelsysteem van PSV. De Eindhovenaren acteerden namelijk in een verkapte 4-2-3-1-formatie. "In Zweden speelde ik altijd in een systeem met twee spitsen, nu stond ik in mijn eentje in de punt van de aanval. Dat was raar, want ik stond nu de hele tijd tegenover twee centrale verdedigers en een verdedigende middenvelder. Eigenlijk was het dus de hele tijd drie tegen één. Maar goed, dat zijn dingen waar ik even aan moet wennen, om telkens twee man in je rug te hebben."

Toch kwam Toivonen ook negatief in beeld, nadat hij een fopduik maakte. In de Eredivisie worden dergelijke acties namelijk niet gewaardeerd. De Zweed kreeg na dit voorval dan ook de gele kaart voorgehouden, maar toonde na afloop geen berouw. "Ach, zoiets is toch normaal. Dat doet elke spits."