Werkloze Postma nog steeds ambitieus

Doelman Stefan Postma is sinds drie weken clubloos. Zijn contract bij De Graafschap liep op de laatste dag van 2008 af en een nieuwe verbintenis zat er niet in.

"De bedoeling was helder: De tweede keeper (Cinalli) was geblesseerd en zou half november pas weer terug zijn. Of ik de oefencampagne wilde meetrainen voor de selectie", legt Postma uit in het Algemeen Dagblad. "Het mes sneed aan twee kanten, want ik kon zo mijn conditie op peil houden. En als ik in het eerste zou komen, zouden we nadenken over eventuele verlenging."

Eerste keeper werd hij uiteindelijk echter niet in Doetinchem. "De trainer had aan Erik Heijblok beloofd dat hij aan het seizoen zou beginnen. Tsja, en als ze dan eerst van Vitesse winnen en vervolgens ook nog eens van ADO Den Haag, dan bouw je als keeper meteen veel krediet op. En dan weet ik wel hoe laat het is", moest Postma in zijn lot berusten.

Inmiddels heeft de goalie bedankt voor clubs uit Israël en Amerika. Er is interesse vanuit Engeland, terwijl in Nederland alleen clubs uit de Jupiler League belangstelling hebben. Postma: "De markt voor keepers is niet heel groot, maar ik ben fit, ambitieus en hoop nog een paar jaar op niveau te presteren. Met mijn ervaring heb ik nog wel het een en ander te bieden."