[AO] Geen verrassingen in damestoernooi

De geplaatste dames in Melbourne kenden de afgelopen nacht relatief weinig problemen, hoewel het niet altijd even overtuigend was. Jelena Jankovic, Ana Ivanovic, Dinara Safina en Vera Zvonareva bereikten de derde ronde.

Voor de Servische Jankovic verliep de wedstrijd tegen de Belgische Kirsten Flipkens moeizamer dan verwacht. De huidige nummer één van de wereldranglijst verloor vaak haar service en moest zelfs toestaan dat Flipkens meer winners sloeg en net zoveel breakkansen kreeg. De Belgische maakte echter ook meer fouten, resulterend in setstanden van 6-4 en 7-5.

Ook Ana Ivanovic won in straight sets. Met 6-3 en 6-2 won de Servische vrij eenvoudig op papier, maar in de praktijk was het vooral de zwakte van tegenstander Alberta Brianti die hiervoor zorgde. Vera Zvonareva wist wel te overtuigen. Zij verloor geen enkele game tegen de Roemeense Edina Gallovits.

Dinara Safina kende de meeste problemen vandaag. Tegen haar landgenote Ekaterina Makarova kwam ze al snel met 1-5 achter en ondanks het feit dat ze zich kon terugknokken tot 5-5 verloor ze uiteindelijk de set na een tiebreak. Ook begin tweede set had ze het zwaar maar nadat ze knap enkele breakpunten weg had gewerkt begon ze in haar spel te komen. Makarova was vanaf dit moment kansloos en moest toezien hoe Safina set 2 en 3 won met 6-3 en 6-0.