Emmen mogelijk met onervaren doelman

FC Emmen-trainer Paul Krabbe kan mogelijk in het competitieduel met BV Veendam niet beschikken over de als eerste doelman fungerende Sander Danes. Mocht die niet kunnen spelen, dan zal Pieter IJzerman onder de lat staan.

Danes heeft last van zijn lies en moet het duel met de streekgenoot waarschijnlijk vanaf de tribunes van het Gjaltema Stadion aan de Langeleegte aanschouwen. Krabbe kan ook al enige tijd geen beroep doen op eerste doelman Thomas Villadsen. De Deen is op dit moment aan het revalideren van een voetblessure. Daarom zal misschien IJzerman het doel van FC Emmen verdedigen. De keeper, die zijn wedstrijden speelt in de A1 van de club, wordt door Krabbe echter nog als onervaren beschouwd.

Bij de Drentse club komen sowieso verdediger Joos Valgaeren en aanvaller Tim Matavz niet in actie. Valgaeren heeft last van een knieblessure, terwijl Matavz met een enkelblessure niet kan spelen. "BV Veendam zal gemotiveerd zijn en mijn spelers moeten daar een antwoord op hebben," aldus de coach van FC Emmen over de eerstvolgende tegenstander op de clubwebsite.

Beide clubs liggen 46 kilometer van elkaar vandaan, waardoor de rivaliteit tussen beide supportersgroepen bijzonder groot is. "We hebben het er natuurlijk overgehad dat het duel met BV Veendam eentje is van bijzondere origine," vervolgt Krabbe zijn verhaal. "We hebben veel spelers die van buiten de regio afkomstig zijn, maar ik heb ze op het hart gedrukt dat ze rekening met de omstandigheden dienen te houden. Het is een wedstrijd met eigen wetten en regels."

Het duel, dat wordt afgewerkt in het Gjaltema Stadion aan de Langeleegte, staat onder leiding van scheidsrechter Jack van Hulten. De aftrap is om 20:00 uur.