Het autosportmoment van Burnie88

FOK!sport vroeg naar jouw autosportmoment van 2008. Zo stuurde Burnie88 zijn verhaal over de Grand Prix van België. Wil jij ook jouw moment delen, stuur dan een e-mail naar sport@fok.nl o.v.v. Mijn moment van 2008, of PM naar foksport. Het vorige moment was van sasquatsch.

"Rain expected in 10 minutes"

Spa is altijd zo'n race waar je naar uitkijkt. Een mooie baan (hoe lang gaat het nog duren voordat ook Spa verpest wordt), rare weersomstandigheden en het onderscheid tussen de mannen en de jongetjes. Ik hield het hele weekend al het weerbericht in de gaten voor Spa. Op zondag keek ik al vanaf een uur of 8 's morgens op buienradar.nl om te kijken of het misschien ging spoken in Spa. Dat zou ook gaan gebeuren.

De race op Spa zou ik gaan kijken met een vast clubje van mensen waarmee we o.a. naar Grands Prix gaan ieder jaar. Gezelligheid troef, dus dat was alvast een goed voorteken voor de race. Op een bepaald moment in de RTL GP-uitzendingen wordt altijd voor het eerst overgeschakeld naar de grid. En ja hoor, het was nat! Helaas werd er geen regen meer voorspeld, heel misschien nog tegen het eind van de race.

De race begon fantastisch. Hamilton spinde in de eerste bocht (ja, ik ben Ferrari-fan) en daardoor kon Räikkönen door naar P1. De hoop was weer een beetje terug dat Kimi misschien opnieuw kampioen kon worden. De race ontwikkelde zich en het leek erop dat Kimi met gemak ging winnen. Maar toen kwamen er donkere wolken opzetten boven het circuit. "Rain expected in 10 minutes." Dat was het bericht waar we op hoopten! De race zou nog zo'n 15-20 minuten duren, dus de timing was perfect. Alhoewel, we wisten dat Ferrari geen voordeel zou hebben in de regen, dus eigenlijk was het ook wel weer balen. Maar goed, laat maar komen die regen!

En de regen kwam dan ook. Niet met bakken uit de lucht, maar wel genoeg voor een tot dan toe (Brazilië was nog gaver) mooiste eindfase van een race die ik ooit gezien had. We weten allemaal wat er in die laatste rondjes gebeurden. Over en weer inhalen en spinnen, prachtig! Vooral in de laatste sector van het circuit maakten Kimi en Lewis er een historisch gevecht van. Op het moment dat Lewis rechtdoor schoot door die knakker van een Nakajima sprongen ik en m'n vrienden dan ook echt op uit de bank. Het zou Lewis toch niet gaan lukken, beter!

Maar we juichten iets te vroeg. Kimi maakte namelijk ook een fout. Half spinnend omdat hij geen grip meer had kon Lewis weer het voortouw nemen, bizar gaaf! Op dat moment schreeuwden mijn vrienden en ik het uit van enthousiasme en adrenaline. En toen dook Kimi nog de muur in ook in Blanchimont.. Balen maar o zo gaaf!

Lewis won de race dus toch. Applaus verdiende hij dan ook zeker. Maar we weten allemaal hoe het gelopen is. Massa kreeg de overwinning in zijn schoot geworpen door een, mijn inziens, terechte straf voor Lewis. Mede hierdoor zouden we een fantastische laatste race te zien krijgen wat voor mij het echte hoogepunt is van het jaar. Het moment in Spa komt in ieder geval voor mij wel op een goeie tweede plaats!

Burnie88

Submitter:  Bron: FOK!sport