FIA reageert op dreigement Ferrari

De FIA heeft via een persbericht gereageerd op het dreigement van Ferrari om de Formule 1 te verlaten mocht de standaardmotor geïntroduceerd worden. De FIA stelt dat Ferrari verkeerd geïnformeerd is en dat er nog steeds drie opties voor de motoren zijn.

"Het lijkt er op dat Raad van Bestuur van Ferrari verkeerd geïnformeerd is. De FIA heeft de teams drie opties gegeven, waar de standaardmotor er een van is. Een andere optie is dat de fabrikanten gezamenlijk garanderen dat complete aandrijflijnen voor minder dan vijf miljoen euro per jaar geleverd kunnen worden aan onafhankelijke teams," aldus het persbericht van de FIA.

"De FIA is blij met het financiële succes van Ferrari en hoopt dat dit ook in de toekomst zo zal blijven. Maar er zijn ook een aantal teams waarbij de kosten de inkomsten behoorlijk overstijgen. Dit kan niet eeuwig blijven voortduren."

"Het is nu aan de fabrikanten om akkoord te gaan met een van de drie opties die de FIA gegeven heeft of ze moeten zelf met concrete voorstellen komen die de kosten beperken tot een aanvaardbaar niveau. Als geen van beide gebeurt, dan zal de FIA maatregelen nemen die noodzakelijk zijn om een gezond kampioenschap voor zowel de teams als de constructeurs te behouden."