[A1GP] Chengdu maakt zich klaar

Op het Chinese circuit van Chengdu lopen alle voorbereidingen voor het eerste A1GP-bezoek aan provincie Sichuan (ook wel Szechuan genoemd) helemaal op schema. De A1GP heeft goede banden met China, in de afgelopen drie seizoenen zijn er vijf races in China verreden.

Het Chengdu-circuit zal een nieuwe uitdaging vormen voor de A1GP Powered by Ferrari auto’s in de tweede ronde van het kampioenschap op 7, 8 en 9 november 2008. Eerder dit jaar werd Wenchuan in het zuidwesten van de provincie Sichuan getroffen door een zware aardbeving (8,0 op de schaal van Richter).

De herstel- en wederopbouwwerkzaamheden zijn nog steeds in volle gang. Chengdu City is de provinciehoofdstad en het circuit ligt zo’n zestien kilometer ten zuidwesten van de stad. Het heeft een lengte van 3,367 kilometer en bevat veertien bochten. De coureurs rijden met de klok mee.

De medewerkers van het circuit hebben straks de beschikking over geavanceerde tijd- en monitoringsystemen. Ook heeft men perfecte faciliteiten om snel te reageren op incidenten op de baan. Er zijn diverse oefeningen voor de Chinese marshals om de eerstvolgende A1GP-race in goede orde te laten verlopen.

Het opbouwen van de overige faciliteiten op en rond het circuit is ook in volle gang en worden naar verwachting ruim op tijd afgerond. Zo worden er op het circuit nieuwe corporate suites gebouwd en een nieuw Medisch Centrum.

David Clare, CEO Asia Pacific, reageert trots op de Chinese werkzaamheden: "De A1GP is trots om op het Chengdu International Circuit te racen. We zijn hiermee het eerste internationale motorsport evenement in deze provincie. We kijken er naar uit om alle A1GP-teams naar deze stad te brengen." Op 23 oktober zal er ook getest worden op het Engelse circuit bij Silverstone.

Submitter:  Bron: FOK!sport persbericht