Pranjic hoopte op Ajax

Ondanks de interesse van enkele clubs bleef de Kroaat Danijel Pranjic afgelopen zomer gewoon bij sc Heerenveen. In Ajax Life onthult de middenvelder dat hij stiekem had gehoopt op een telefoontje uit Amsterdam.

"Ajax heeft mij helaas niet gebeld," zegt Pranjic hierover. Naast Ajax zou ook het Italiaanse Juventus belangstelling hebben gehad voor de international van Kroatië, maar Pranjic bleef uiteindelijk in Friesland. Dat betekent dus dat hij volgende week tegen in plaats van met Ajax speelt. Op 5 oktober treffen Heerenveen en Ajax elkaar in het Abe Lenstra-Stadion.

Waar Pranjic bij Heerenveen bleef, maakte zijn vriend Miralem Sulejmani wel de overstap naar de Amsterdammers. Pranjic over Sulejmani: "Mickey en ik bellen elkaar bijna elke dag. We hebben het over van alles: voetbal, vrouwen, onze landen, het nationale team."

Ondanks de nederlagen die Heerenveen vorig seizoen op eigen veld leed tegen Ajax, is Pranjic positief gestemd over de wedstrijd van volgende week zondag. "Als wij vanaf minuut één agressief spelen, blijven de punten hier. Daar ben ik van overtuigd."