Dekker spreekt over zijn toekomst

Afgelopen zondag sprak Thomas Dekker in Alkmaar voor het eerst over zijn toekomst sinds de verhalen over de eventuele breuk met de Rabobank ploeg.

Dekker, die op dit moment nog onder contract staat bij Rabobank, is al in gesprek met enkele wielerploegen. De 24-jarige renner neemt echter geen beslissingen op korte termijn. “Ik neem de tijd”, aldus Dekker.

Het imago dat Dekker heeft gekregen na aanleiding van de hele affaire, is er zeker slechter op geworden. Dat bevestigt de renner zelf ook. “Absoluut. In tegenstelling tot de voetballerij is het in het wielrennen niet normaal dat een renner en een ploeg midden in een seizoen uiteen gaan.”

De Noord-Hollandse Dekker heeft nog een argument waardoor zijn imago geschaad is, namelijk het bloed van de renner. Dat zat niet goed. “Logisch dat er dan vraagtekens bij je naam komen te staan, zeker in het wielrennen anno 2008. Ik heb er alles aan gedaan om aan potentile nieuwe ploegen te laten zien dat er niets bijzonder met mij aan de hand is.”

Voor Dekker zit dit seizoen er theoretisch gezien al op, en zal hij zich moeten voorbereiden op het volgend seizoen. “Ik fiets nog wel elke dag, maar ik moet me richten op volgend jaar. Ik heb ook sportieve schade opgelopen. Ik heb nog wel wat herstelwerk te doen, het gaat een lange winter worden.”